Info

Nominaties voor Groene Lintje 2015 bekend!

De door Arnhemmers genomineerden voor het Groene Lintje 2015 zijn bekend!

Een vakkundige jury gaat zich beraden over deze nominaties.

Op vrijdag 13 november tussen 17.00 en 19.00 uur wordt het lintje feestelijk uitgereikt in de Wasserij aan de Molenbeekstraat 26a in Arnhem. Tijdens de uitreiking krijgen alle genomineerden de kans om zich te presenteren. Iedereen is van harte welkom.

 

Die winnaar komt uit de volgende genomineerden:

 

1. Bakkerij Tom van Otterloo

De bakkerij van Tom van Otterloo  gaat voor 50% bakken op zonne-energie. Hiervoor werken ze samen met Rijn IJssel Energie Coöperatie. Maar dat is niet het enige: mensen met een achterstand op de maatschappij krijgen in zijn bedrijf een nieuwe kans; ze zijn een Fair Trade winkel; verkopen biologische streekproducten en zijn de uitvinder van ’t Hommeltje, een koekje grotendeels gemaakt van overgebleven producten uit de bakkerij. Daarnaast fungeert de winkel in de Hommelseweg als verkooppunt voor de Vegetarische Slager en voor plantaardige ijs.

http://www.bakkerijtomvanotterloo.nl/

 

2. Dutch Spirit

Dit Arnhemse bedrijf richt zich op de verkoop van duurzaam geproduceerde kleding. Op hun site verwoorden ze hun filosofie als volgt: "Wij streven altijd naar het hoogst haalbare niveau op het gebied van duurzaamheid. Wij zorgen dat ons handelen niet ten koste gaat van mens, dier en milieu. Hier gaan we voor, omdat alleen duurzaam ondernemen de toekomst heeft". En daar voegen ze aan toe: " Wij produceren kwalitatief hoogwaardige duurzame kleding en leveren bij voorkeur aan mensen die willen meehelpen aan het verder uitdragen van onze boodschap".

http://www.dutchspirit.com

 

3. Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) / Leo Starink

Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) is een organisatie die gevestigd is in Elst. De Stichting bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zorgt voor behoud en versterking van een rijke natuur en aantrekkelijke landschappen in onze gemeente. Leo Starink is medeoprichter en voorzitter van de stichting en een belangrijke trekker van dit initiatief.

http://www.overbetuwegroennatuurlijk.nl/

 

4. Rijn IJssel Energie Coöperatie

De Rijn en IJssel Energiecoöperatie staat aan de wieg van een lokale, schone en betaalbare energiehuishouding. Zij wil van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. Tegelijkertijd wil de coöperatie particulieren en het lokale bedrijfsleven verleiden tot energiebesparing en de keuze voor duurzame energie van eigen bodem. Coöperatieve samenwerking is daarbij het uitgangspunt.

http://www.rijnenijsselenergie.nl/

 

5. Puur Lokaal

Puur Lokaal is een voedselcoöperatie die duurzaam, gezond en regionaal voedsel aanbied, vooralsnog voornamelijk in de proefwinkel op het Dorp. Er zijn allerlei plannen voor uitbreiding van de activiteiten, zoals voedselpakketten verkopen, kookworkshops etc. Van de website: "Puur Lokaal is een initiatief van Stichting Landwaard en Oregional. Stichting Landwaard maakt zich in Zuidoost Nederland sterk voor gezond, regionaal en eerlijk eten voor iedereen en organiseert regelmatig activiteiten rondom dit thema. Oregional is een coöperatie van boeren vooral uit Gelderland, die de streekproducten van haar leden tot nu vooral aanbiedt aan grote afnemers in de regio (horeca,zorginstellingen). Partners van Puur Lokaal zijn o.a. Cordaid, zorginstelling Siza/Het Dorp, Volkshuisvesting Arnhem, WijkWerkPalet Klarendal Arnhem  en investeerder Erik Hallers (groene ondernemer). Puur Lokaal wordt  een coöperatie waar burgers/consumenten en boeren mede-eigenaar van zijn."

http://www.puurlokaal.nl


6. Eetbaar en belevingspark Kinderkamp/ Edwin van der Molen

Eetbaar en belevingspark Kinderkampvoor en door bewoners rondom park Kinderkamp. Ons doel is om van park Kinderkamp een park te maken met eetbare planten struiken en bomen. Tevens willen we graag het park zo maken dat er meer te beleven is voor de kinderen, jongeren en oudere bewoners uit Presikhaaf-Oost. Door het park geschikt te maken om te picknicken, belevings-dingen (bv. Blotevoetenpad) toe te voegen. Maar ook koken en brood bakken met de buurt. Edwin van der Molen is de trekker van dit projecten zet zich onvermoeibaar in om het project te realiseren.

http://groendichterbij.nl/eetbaarbelevingsparkkinderkamp

 

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.