Info

Het Arnhemse Groene Lintje 2015

Sinds 2012 wordt jaarlijks door een vakkundige jury een groen en duurzaam initiatief uitgekozen uit een ruim aanbod aan nominaties om het Groene Lintje van GroenLinks Arnhem in ontvangst te nemen. Van een kleine bijeenkomst met tien mensen is het inmiddels uitgegroeid tot een gebeurtenis met een volle zaal. Initiatiefnemers krijgen hierbij de kans zichzelf te presenteren en onderling contacten te leggen. Het gaat tenslotte niet alleen om de officiële winnaar. Eigenlijk zijn alle genomineerden winnaars.

 

Mooie winnaars

Eerdere winnaars zetten zich op allerlei manieren in voor een duurzamer Arnhem en een duurzamere wereld. De Groene Vos (http://degroenevos.nl) won in 2012 het eerste lintje. Vanuit een winkel aan de Hommelseweg zorgt de vos voor inspiratie om tot een duurzame leefstijl te komen. Men organiseert Repair Café’s, geeft informatie over zonnepanelen en ga zo nog maar even door.

In 2013 was de eer voor Duurzaam Verenigen (http://www.duurzaamverenigen.nl). Deze stichting benadert duurzaamheid van een andere kant door sportverenigingen te helpen op een praktische manier duurzame plannen werkelijkheid te laten worden. Dat is leuk voor het milieu en de portemonnee, maar het brengt ook veel mensen in contact met duurzame ideeën.

Ook  de winnaar van vorig jaar, Slim Opgewekt (http://www.slimopgewekt.nl), richt zich op een bepaalde doelgroep: scholen. Door deze te helpen met zonnepanelen in hun energiebehoefte te voorzien, laten ze aan veel schoolkinderen zien wat duurzaam eigenlijk inhoudt. Zo gaan praktijk en educatie hand in hand.

 

Nominaties gevraagd voor het Groene Lintje 2015

 

En wie heeft dit jaar het meest bijzondere groene en/of duurzame initiatief van Arnhem? Wie mag zich in het rijtje van "de Groene Vos", "Duurzaam Verenigen" en "Slim opgewekt" scharen?

Ook dit jaar zal Groen Links Arnhem weer een Groen Lintje uitreiken aan het meest duurzame en innovatieve initiatief. Met deze onderscheiding willen wij duurzame initiatieven in de regio een steuntje in de rug geven en hen extra in het zonnetje zetten. Op de oproep om mensen en/of organisaties te kandideren zijn veel reacties binnengekomen. Inmiddels zijn er zes organisaties genomineerd. Een vakkundige jury zal uit deze nominaties de winnaar van het Arnhemse Groene Lintje 2015 kiezen.

 

Op vrijdag 13 november tussen 17.00 en 19.00 uur wordt het lintje feestelijk uitgereikt in de Wasserij aan de Molenbeekstraat 26a in Arnhem. Tijdens de uitreiking krijgen alle genomineerden de kans om zich te presenteren. Iedereen is van harte welkom..

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.