Info

Bloei in Arnhem

Waar moet je zijn als je iets wilt weten over duurzaamheid in Arnhem? Een goede plek om te beginnen is Bloei! in Arnhem, een website over lokale duurzame onderwerpen. Op een luchtige manier proberen de initiatiefnemers aandacht te creëren, te informeren en te enthousiasmeren.

We zijn in gesprek met Ellen Karis, webredacteur Bloei! in Arnhem. Volgens haar zijn er binnen Arnhem veel initiatieven. Op Bloei! in Arnhem worden deze initiatieven zichtbaar en komen samen.

Ellen Karis: "De kracht van Bloei! is de focus op lokaal, dicht bij huis. Op dat wat je zelf kunt doen. Via onze website, de maandelijkse nieuwsbrief en social media berichten we over dat wat de stad tot een Bloeiende stad maakt; wonen in een gezonde groene omgeving, genieten van duurzaam eten, lokale duurzame energie, versterken van lokale netwerken, evenementen en leuke doe het zelf-, en doe het samen tips. Om het nieuws te vergaren struinen we internet af. Wat speelt er bij de (lokale) duurzame organisaties?

“De evenementenkalender van Bloei! in Arnhem kun je toevoegen aan je eigen google-agenda. Momenteel werken we aan een bedrijvengids, zodat je kunt zoeken op lokale duurzame bedrijven, organisaties en initiatieven. In de planning zit dat we een regelmatig verschijnend themamagazine maken met daaraan gekoppeld een activiteit. Het eerste nummer ging over "Eten in de stad" en kwam in december uit. Het volgende nummer heeft als thema "schoon".

“Ik ben nu een jaar betrokken bij Bloei! in Arnhem. Het leuke is dat steeds meer mensen Bloei! in Arnhem weten te vinden en waarderen. We krijgen nu ook vaker vragen om iets te delen via Bloei! in Arnhem.

Met Bloei! in Arnhem willen we het draagvlak vergroten voor een duurzame leefstijl.

Op dit moment bestaat Bloei! in Arnhem uit vier redactieleden; Wilma Mulder heeft de eindredactie en Kim Lagerweij en Marleen Dijksterhuis zijn medewebredacteuren.

“Natuurlijk vinden we het heel leuk als ook GroenLinksers Bloei! in Arnhem weten te vinden. We horen graag wat jullie ervan vinden en of jullie Bloei! in Arnhem een bijdrage aan de stad vinden. We staan altijd open voor ideeën en suggesties. Ook hulp is altijd welkom! Dus laat van  jullie horen via info@bloeiinarnhem.nl of op ons forum. En blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief en ons te liken op Facebook!”

Bloei in Arnhem is te vinden op internet: www.bloeiinarnhem.nl.

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.