Info

TK2017 - Impressie van de Arnhemse GL campagne

 

GroenLinks is bij de Tweede Kamer verkiezingen als de grootste winnaar uit de bus gekomen. Dat is niet in de laatste plaats ook te danken aan een zeer opvallend gevoerde campagne. Een campagne met duizenden vrijwilligers verspreid over het hele land, een sterke social media campagne op twitter en facebook en serie meetups waar duizenden GroenLinks sympathisanten op af kwamen. Een campagne die er op gericht was elke potentiele kiezer tenminste eenmaal een-op-een te spreken, middels huis-aan-huis acties.

Ook in Arnhem is die opvallende campagne met groot succes gevoerd. Er is vrijwel geen Arnhemmer die niet op enig moment is aangesproken door één van de ruim 100 Arnhemse vrijwilligers. Overigens een groep vrijwilligers die voor meer dan de helft uit niet-leden van GroenLinks bestond. De Arnhemse campagne beschikte over het GroenLinks campagnepand (Klarestraat 31) als centrale uitvalsbasis. Daar begon elke huis-aan-huiis actie, elke flyer actie. Daar werden plannen gesmeed en ervaringen na afloop gedeeld. Op 15 maart werd daar ook met spanning naar de uitslagen op TV gekeken.

 

Vrijwilligers voor het GroenLinks Arnhem campagnepand in de Klarestraat in hartje Arnhem (foto: Ruud de Jong)

 

Maar misschien nog wel het meest opvallend aan de Arnhemse campagne: na 15 maart gaat de grote groep vrijwilligers gewoon verder met campagne voeren. Het bestuur van GroenLinks heeft besloten dat het campagnepand tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in functie blijft. Inmiddels is het pand ingericht als vergader plek voor fractie en bestuur. En is het in toenemende mate de verzamelplaats voor vrijwilligers en iedereen die GroenLinks een warm hart toedraagt.

Om al die vrijwilligers die voor en na de verkiezingen hun passie in de campagne steken of hebben gestoken te bedanken, plaatst GroenLicht een korte impressie van de campagne in de vorm van onderstaande video. Onder het motto: en nu naar GR2018!

 

 

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.