Info

TK2017 - GroenLinks gaat huis-aan-huis in Arnhem

 

 

De afgelopen weken was GroenLinks overal in Arnhem te vinden. Enthousiaste vrijwilligers, waarvan een aanzienlijk deel geen lid is van GroenLinks maar wel achter de GroenLinks standpunten staat, gingen langs de Arnhemse deuren. En spraken zoveel mogelijk Arnhemmers over de naderende verkiezingen. Ruud de Jong beschrijft hier hoe hij de huis-aan-huis actie heeft ervaren. Huis aan huis aanbellen vergt durf, maar voor wie durft is de voldoening en het gevoel van enthousiasme groot, betoogt Ruud.

De deuren langs

Ik ben er geen liefhebber van, laat ik dat voorop stellen. Ik houd er niet van om met een boodschap langs de deuren te gaan. Ik verplaats me te makkelijk in vervelende bewoners die al geïrriteerd raken als iemand te hard met de brievenbus kleppert.

Het heeft iets nobels, om door weer en wind met je overtuiging onder je arm de deuren langs te gaan om mensen de goede boodschap te verkondigen. Regen en wind zijn bijna mijn vrienden als ik me voorstel hoe een uit zijn winterslaap gerukte PVV’er zijn deur in mijn gezicht dichtgooit. Zoals de kunstenaar lijdt voor zijn kunst, lijden wij overtuigde linkspoten voor onze overtuigingen. Als je maar genoeg lijdt, heb je misschien wel gelijk.

Zo probeerde ik lang aan mezelf te verkopen dat ik goede redenen had om niet langs de deuren te hoeven. Maar uiteindelijk voelde ik dat het niet houdbaar was. Je moet staan voor wat je vindt en marcheren naar het liedje dat je fluit. Ik sta volledig achter het gedachtegoed van GroenLinks en dan is het voor mij niet genoeg om koffie te zetten en broodjes te smeren in het campagnepand.

Deze zaterdag heb ik mijn schroom van me af gegooid en besloten om mee te lopen met een huis-aan-huisactie van GroenLinks Arnhem. Het was koud, veel mensen waren niet thuis en sommigen hadden geen zin om met ons te praten. En toch kan ik je vertellen dat het alleszins meeviel. Die geïrriteerde bewoner zijn we niet tegengekomen. Zelfs als mensen niet op ons zaten te wachten, reageerden ze met een vriendelijk “nee, dank u”.

Er is dus hoop. Hoop voor de mensheid, omdat men aan de deur nog altijd tenminste een schijn van beschaving ophoudt. Maar ook hoop voor de angstige linkspoot, die soms zijn overtuiging niet al te veel van hoge daken af wil schreeuwen. Er zijn vele mensen met vele meningen. Maar de meesten willen best luisteren. Zo niet, dan zeggen ze netjes nee. En anders doen ze gewoon niet open.

 

Ruud de Jong

 

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Stuur dan een mail aan de redactie via groenlichtarnhem@gmail.com

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.