Info

Naar een open en diverse samenleving

Verkiezingsprogramma gemeenteraadsverkiezingen 2014

GroenLinks is druk bezig met het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Hierin zullen onder andere de onderwerpen groen en sociaal in voorkomen. Naast groen en sociaal is een open en diverse samenleving ook een van de hoofdthema’s van het komende verkiezingsprogramma.


De programmacommissie schrijft het verkiezingsprogramma met aandacht voor de GroenLinksleden en de Arnhemse burger. Er zijn meerdere stadsdebatten gehouden, waar veel input geleverd werd voor het verkiezingsprogramma. Daarnaast is er gesproken met meerdere organisaties. GroenLinks wil een zo kloppend mogelijk programma maken, een programma dat dicht aansluit bij Arnhem. De afgelopen maanden zijn er drie stadsdebatten geweest. De eerste ging over het sociale deel van het verkiezingsprogramma; kiezen om te delen. Het tweede stadsdebat ging over een groen en duurzaam Arnhem. Het laatste vond een aantal weken geleden plaats, een avond over een open en diverse samenleving.

GroenLinks wil dat burgerinitiatieven de ruimte krijgen. Arnhem is een kleurrijke stad met veel inwoners die veel goede, creatieve ideeën hebben. Deze ideeën moeten worden gestimuleerd en ondersteund door de gemeente. GroenLinks wil graag dat burgerinitiatieven de ruimte krijgen en belemmeringen daaromheen worden weggenomen. Arnhem is daarnaast een plek met veel jonge creatievelingen. Deze hebben vaak nog niet het geld om een goede werkruimte te betalen. Plekken als Coehoorn wil GroenLinks stimuleren om er zo voor te zorgen dat Arnhem een culturele stad blijft. We moeten de culturele sector in Arnhem omhelzen en Arnhem de kans geven uit te groeien tot een nog culturelere stad.

Dit is een kleine greep uit het aankomende verkiezingsprogramma van GroenLinks. ‘Arnhem als culturele stad’ is een klein deel van het programma dat uiteindelijk gepresenteerd zal worden. Op dit moment is de conceptversie van het programma af. De komende weken zal het programma bekeken worden door meerdere organisaties in Arnhem. Hierna kunnen leden het programma nog amenderen. Het definitieve programma zal op 10 december 2013 gepresenteerd worden.

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.