Info

Het groene lintje

Uitreiking van het groene lintje 2013

 

Vrijdagmiddag  13 september werd het Groene Lintje uitgereikt. Ongeveer vijfendertig mensen waren verzameld in het bezoekerscentrum Sonsbeek, waaronder de

acht genomineerden. Een hoopvolle middag waar je energie van kreeg!

 

Het was stimulerend om te merken welke zinvolle en prachtige initiatieven er ontstaan als mensen zelf in beweging komen om Arnhem en omgeving groener en duurzamer te maken. Niet omdat iemand het van ze vraagt, maar gewoon omdat ze het zelf willen of omdat ze het zelf nodig vinden.
Samenwerkingsverbanden ontstaan en worden gezocht: een participerende maatschappij,  ook al voordat de Troonrede was  uitgesproken …

Het Groene Lintje is een beloning en aanmoediging voor een bedrijf, organisatie of persoon die zich inzet voor een groen en duurzaam Arnhem. Het werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en wel aan Duurzaam Verenigen. Duurzaam Verenigen is een initiatief om sportverenigingen te versterken door verduurzaming van accommodatie en vereniging.  Initiatiefnemers zijn Lucas Hullegie en Pieter Middeldorp.  Zij kregen de eer,  en een keramiek van Nel Pieper.

 

Op de tweede plaats eindigde Rijn& IJssel Energie Coöperatie, die er naar streeft om in 2014 lokaal opgewekte energie te kunnen leveren. Derde werd Ilse Vonder, orthopedagoog, die er veel aan gelegen is om kinderen dichter bij de natuur te brengen.  Zij ontwikkelt samen met kinderen natuurspeelplaatsen en schoolpleinen.
De aanmoedigingsprijs was er voor Raoul Alblas, de 13 jarige jeugdambassadeur  duurzaamheid van de gemeente Arnhem.

 

De prijzen werden uitgereikt door een enthousiaste Tineke Strik, lid van de eerste kamer voor GroenLinks.

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.