Info

Ga toch fietsen

GroenLinks wil fietsend Arnhem een handje helpen

 

Duurzaamheid is een onderwerp waar veel mensen van schrikken, duurzaam leven kost volgens een groot deel van de mensen veel geld. Zonnepanelen, biologisch vlees, LED verlichtingen, zijn veel genoemde voorbeelden. Toch is er op het gebied van duurzaamheid ook nog veel laaghangend fruit, ga bijvoorbeeld eens op de fiets!

Elke Nederlander bezit gemiddeld  1,3 fiets. De kans dat ook jij een fiets, of misschien wel twee fietsen tot je beschikking hebt is behoorlijk groot. In Nederland maken elke dag 5 miljoen fietsers 14 miljoen fietsritten. Dit zorgt ervoor dat we dagelijks 7000 ton aan CO2 besparen (Fietsersbond). Toch zijn er ook nog veel mensen die de auto nemen, bijvoorbeeld omdat ze denken dat dit sneller is. Zeker in de stad is dit lang niet altijd het geval.

Het College presenteerde afgelopen zomer een fietsnota. Met deze fietsnota hoopt het college het aantrekkelijker te maken om in Arnhem op de fiets te stappen. Door een uitbreiding van het hoofdfietsnetwerk en snelverbindingen zou het makkelijker worden om door Arnhem heen te fietsen. Daarnaast zou de bouw van een nieuwe fietsbrug veel nieuwe fietsers trekken en er voor zorgen dat veel automobilisten, die nu van de centrumring gebruik maken, op de fiets stappen.

GroenLinks prijst de ideeën in de fietsnota maar wil  fietsend Arnhem ook al op korte termijn een handje helpen. Zo is in mei een motie aangenomen waardoor de wethouder mogelijkheden gaat onderzoeken om meer fietsenrekken in het centrum van Arnhem te plaatsen. GroenLinks wil dat er ook meer mensen op de fiets naar de stad gaan, maar dan moeten er wel voldoende fietsenstallingen aanwezig zijn. Dat is op dit moment niet het geval. Deze motie brengt daar hopelijk verandering in.

GroenLicht

GroenLicht is de nieuws- en achtergronden site van GroenLinks Arnhem, gericht op leden, kiezers en sympathisanten van GroenLinks Arnhem. Regelmatig worden hier interviews, reportages en achtergrondartikelen geplaatst over maatschappelijke en politieke Arnhemse aangelegenheden. Ook zijn hier aankondigingen van GroenLinks activiteiten te vinden. Een site voor elke Arnhemmer!

Wij raden u daarom van harte aan om de laatste versie van een van de onderstaande browsers te downloaden. Dat is niet alleen verstandig omdat u daardoor de Linker kunt lezen, veelal is dit ook beter voor uw computer. De nieuwste versies van deze browsers zijn sneller en veiliger.